Afbeelding

Motorprofessional staat voor kwaliteit en veiligheid

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Laurens Wisselink is al sinds 2003 actief als parttimemotorinstructeur. Vorig jaar heeft hij de knoop doorgehakt en is hij gestopt als schooldirecteur om zijn eigen motorrijschool te beginnen: Motorprofessional.

“Motorrijden is altijd mijn ding geweest”, vertelt hij gepassioneerd. “Vanuit het onderwijs weet ik hoe je goed een les opbouwt. Verder neem ik veel kennis mee van de voortgezette rijopleidingen (VRO) die ik al jarenlang voor de KNMV verzorg.” Op de lesmotoren zitten camera’s waardoor de lesritten worden geregistreerd. Leerlingen kunnen die filmpjes achteraf bekijken en stappen de volgende les weer beter op de motor, ervaart Wisselink. Het belangrijkste uitgangspunt voor zijn lessen vormt de veiligheid. “Je wilt toch altijd weer veilig thuiskomen en daarom leer ik mijn cursisten nooit op anderen te vertrouwen, maar zelf goed op te letten. Ik zoek ook bewust plekken in Zwolle op waar relatief veel ongelukken gebeuren. We kijken daar dan hoe je die situatie veilig kan passeren. Verder neem ik in mijn lessen vaak oefeningen uit de VRO mee.”

Kort voor het examen gaat de instructeur met zijn leerlingen in de spits naar Amsterdam. “De cursist leert in de spits rijden en in een andere, drukke stad met trams. In de Jordaan drinken we koffie en gaan dan terug. Van deze vier uur neem ik twee uur voor mijn eigen rekening.”

Wie wil kennismaken met de Motorprofessional kan bellen of op 7 oktober een bezoek brengen aan de Open Dagaan de Schoenerweg 1b.

Motorprofessional
Schoenerweg 1b
8042 PJ Zwolle
(038) 202 26 66
06-239 64 645

www.motorprofessional.nl