Afbeelding
Tennekes (archief)

Eerste puntverlies voor zaalvoetballers IFC Zwolle

Sport

ZWOLLE – In de topklasse van de landelijke zaalvoetbalcompetitie heeft IFC Zwolle na drie overwinningen het eerste puntverlies van dit seizoen geleden.

Het Zwolse team dat dit seizoen door het leven gaat als IFC Zwolle/FTS Transport&Logistics speelde vrijdagavond op bezoek bij ATIK in Apeldoorn met 4-4 gelijk. IFC Zwolle is op jacht naar het kampioenschap en promotie naar de eerste divisie, het tweede nationale niveau. Vorig seizoen stond Zwolle lang bovenaan, maar moest het de titel in de topklasse uiteindelijk aan IFC Ede laten.

WRZV/Schildersbedrijf Groeneveld promoveerde afgelopen seizoen via de play-offs en komt voor het eerst uit in de topklasse. Woensdagavond speelt het in de WRZV-hallen tegen Jong Eagles Markt 19, een duel tussen twee ploegen die tot dusverre twee keer verloren en één keer wonnen.

Het eerste team van SVI degradeerde vorig seizoen uit de topklasse en staat na vier duels in de hoofdklasse F in de middenmoot met twee zeges en twee nederlagen. SVI 2 staat in de onderste regionen van de hoofdklasse G met drie punten uit drie duels.

Eredivisie vrouwen
AS Exstudiantes Zwolle/Cycloon is één van de veertien ploegen die uitkomen in de eredivisie vrouwen, maar na het verrassende debuut in 2017/2018 wil het deze jaargang nog niet vlotten. In de WRZV-hallen verloor het vrijdagavond met 5-6 van Hovocubo, de derde achtereenvolgende nederlaag met één doelpunt verschil.