Afbeelding
Eigen foto

Ronald McDonaldhuis Zwolle wil met eigen schaatsteam naar de Weissensee4kids

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Erik-Jan Berends)

ZWOLLE – Met een eigen schaatsteam deelnemen aan de Weissensee4kids, dat is de grote wens van huismanager Lianne Booijink van het Ronald McDonaldhuis Zwolle. “De kandidaten hoeven geen ervaring te hebben, maar dienen vooral sportief aangelegd zijn”, benadrukt ze.

Op de Oostenrijkse Weissensee wordt de schaatstocht op 25 januari 2019 voor de negende keer verreden. De goede doelen zijn Orange Babies en de Ronald McDonaldhuizen. “Het zijn beide doelen voor kinderen die een moeilijke start in hun leven hebben”, zegt Anne-Claire Bakhoven. Uit eigen ervaring weet ze wat het is om plotseling een ziek kind te hebben dat een eind van huis wordt verpleegd. Ouders kunnen in zo’n situatie logeren in een Ronald McDonaldhuis dat overigens geen subsidie ontvangt, maar geheel afhankelijk is van giften.

Ieder jaar doen er wel Zwollenaren mee aan de schaatstocht in Oostenrijk, maar dit jaar is de wens dat het Ronald McDonaldhuis een eigen team op de been brengt. “Het is een fantastische beleving”, vertelt Booijink uit ervaring. “Als deelnemer doe je natuurlijk een hele prestatie voor jezelf, in een team ook nog eens gezamenlijk en dat terwijl je ouders van zieke of te vroeg geboren kinderen helpt. We hopen mensen te vinden die wellicht graag willen meedoen aan de tocht, maar het niet zo graag op eigen houtje doen. En ik weet dat het zo goed voelt om wat voor een andere te doen. ook van vorige deelnemers heb ik gehoord dat ze deze ervaring niet hadden willen missen. Dat gun ik meer mensen.”

Voor het team in oprichting zijn diverse initiatieven ontplooid. “Er zijn die clinics”, vervolgt Bakhoven. “Op 8 december en 12 januari bij Flevonice in Biddinghuizen en op 29 november om 19.30 uur in Dronten van de bekende marathonschaatser, en onze ambassadeur, Ingmar Berga. Voor het evenement hebben we een driedaags arrangement met onder meer een pastamaaltijd, muziek en een ‘we did it’ –borrel samengesteld en krijgen de deelnemers eigen schaatspakken.”

Als richtlijn wordt van de deelnemers verwacht dat ze per persoon rond de duizend euro aan sponsorgeld binnen brengen. Dat lijkt veel, maar is volgens Booijink en Bakhoven goed te doen. We helpen graag met ideeen. Zo weten we ook van een deelnemer dat die een tikkie aanmaakte waarbij iedereen om een euro werd gevraagd. Nadien had hij al een belangrijk deel van het sponsorbedrag binnen.

Geinteresseerden kunnen op 7 november om 19.30 uur bij het Ronald McDonaldhuis aan de Dokter Hengeveldweg 5 terecht voor een informatiebijeenkomst. Aanmelden daarvoor kan via anne-claire@weissensee4kids.nl of zwolle@ronaldmcdonaldhuis.nl. Wie daar niet bij kan zijn, kan ook terecht op de informatiebijeenkomst op 15 november om 19.30 uur bij Flevonice in Biddinghuizen.