Afbeelding

WVF zet zegereeks voort; 'We zijn op de goede weg, maar nog niks te juichen'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Met de contractverlenging van trainer Marcel van der Steege is WVF de eerste Zwolse voetbalclub die de trainerspositie voor volgend seizoen al heeft ingevuld. Niet zo gek: de samenwerking is vanaf het eerste moment een schot in de roos gebleken en werpt ook al zijn vruchten af. WVF draait bovenin mee in de tweede klasse H.

De cijfers van WVF dit seizoen worden steeds indrukwekkender. De laatste nederlaag dateert van 22 september (eerste competitiewedstrijd, 0-1 tegen De Esch). Tegen FC Zutphen, dat de afgelopen elf seizoenen uitkwam in de eerste klasse, wint WVF zaterdag zonder optimaal te presteren met 3-0. Dat is de vijfde zege op rij (inclusief beker) en de derde wedstrijd op rij zonder tegengoal. Zes keer hield WVF dit seizoen al de nul. Cijfers van de laatste wedstrijden bewijzen dat het ook voorin steeds beter gaat draaien en dat is mede te danken aan de door Van der Steege bij de selectie gehaalde A-junioren Bas Koenen (19), Lucas Velner (19) en Max Goudbeek (18). Wat wil je nog meer als club zijnde?

“Goed om te zien dat drie jongens die vorig seizoen in de A1 speelden nu al in de basis staan of er dicht tegen aan zitten. Lucas en Bas zijn meteen bij de selectie gehaald. Max, daar hebben we eerst nog over gepraat. Hij is nog A-junior, maar wij vonden dat hij er aan toe was om al direct naar de eerste selectie te gaan en hij heeft het van begin af aan bewezen. Hij speelt bijna elke week in de basis”, zegt Van der Steege na de wedstrijd tegen Zutphen, waarin ook de twintigjarige Sieme ten Broeke een basisplaats heeft. De 22-jarige Jari Bezembinder, voor de komst van het jeugdige kwartet de benjamin van de groep, ontbreekt vanwege een blessure, maar ook hij heeft normaal gesproken een basisplaats. Een elftal met toekomstmuziek dus, waarin de jongelingen onder de vleugels van ervaren spelers zonder al te veel druk vlieguren kunnen maken. Het is alleen de vraag of WVF zonder aanvoerder en goudhaantje Martijn Ruijsch kan. Zaterdag maakte Mister WVF (34 jaar) zijn 68ste waarmee hij zich kroonde tot clubtopscorer aller tijden op Voetbaloost. Ruijsch maakte na bijna een uur spelen de 3-0 en dat was alweer de vierde van het seizoen voor de middenvelder, die ook de strafschop veroorzaakte waaruit Ruben Meijer de 2-0 scoorde. Max Goudbeek opende na tien minuten de score met een fraaie lob.

Van der Steege ziet nog genoeg ontwikkelpunten. “Tuurlijk zegt het wat, zeker die nul weer. Aan de andere kant zie ik zo veel verbeterpunten. Dat is ook leuk als trainer. We zijn op de goede weg, maar we hebben nog niks om over te juichen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding