Afbeelding

Column Papje

Rondje Swolle

Hiernaast kunt U het interview met Martijn Bokkers lezen over de opening van zijn restaurant ‘Bokkers te Buiten’. Nieuwe zaak op een bekend adres, daar waar vroeger ZoXander te vinden was. Dat bedrijf brandde in die nacht in juli dus volledig uit. Met enorm veel inspanning ontstond een nieuwe zaak. Komend weekend kunt U er weer terecht om ‘bourgondisch te genieten’. Dat alles dus in het souterrain van het monumentale Hopmanshuis. Gebouwd in 1663 en in de volksmond ook wel ‘het huis met de 99 vensters’ genoemd vanwege de vele ramen met luiken. Tussen Rodetorenplein en Buitenkant. Bokkers te Buiten dus. Het wordt overigens in Zwolle steeds moeilijker te kiezen uit de bijna ontelbaar vele mogelijkheden om ‘buiten de deur’ te eten. Daaraan gaven we vorig jaar met z’n allen bijna 20 miljard gulden uit. Tel daar de boodschappen bij de supermarkt bij op en we blijken totaal 59,5 miljard uitgegeven te hebben aan eten en drinken. En in het bijna afgelopen jaar 2018 zullen die bestedingen nog eens 5 procent groeien, mede dankzij de toegenomen welvaart. Wat eten en drinken betreft zullen de bestedingen in 2019 iets gaan teruglopen, maar er zit voor de horeca nog altijd een groei van 2 procent in het vat, ondanks de prijsstijging van 4 procent en de verhoging van het lage btw-tarief.