Afbeelding

Gespreksgroep ‘Je Eigen Filosofie’

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Filosofisch Café Zwolle start binnenkort de gespreksgroep ‘Je Eigen Filosofie’. Normaal vormt een boek, een paper of een film het uitgangspunt voor een gesprek. In de nieuwe gespreksgroep gaat het om eigen gedachten. “Filosoferen betekent immers reflecteren, nadenken over hoe je zelf zin geeft en wilt geven aan je leven”, aldus de organisatie.

Bij de eerste sessie krijgt iedere deelnemer de ruimte om een problematiek en een begin van een eigen (filosofische) uitwerking/benadering in te brengen. De anderen stellen vragen en doen suggesties. In de twee weken voor de volgende sessie werkt iedereen de eigen benadering nader uit, vraagt en krijgt daarover per email tips: kijk eens naar die documentaire, raadpleeg die site, lees eens dit artikel of dat boek. Ter voorbereiding op de volgende bijeenkomst wordt een dag of vier van te voren een korte tekst aan de andere deelnemers gestuurd. In de volgende sessie worden deze teksten besproken, beginnend met de eigen vraagpunten. En zo wordt doorgewerkt tot de vijfde en laatste sessie. In sessie vijf wordt de balans opgemaakt.

Er is plaats voor acht deelnemers. De sessie-data zijn: dinsdag 15 en 29 januari, 12 februari, 5 en 19 maart, telkens van 20.00 tot 22.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur. De sessies staan onder begeleiding van Claes Visser. De eerste avond zal hem thuis worden gehouden, de volgende avonden, in overleg, bij één van de deelnemers thuis. Deelname aan de gespreksgroep is gratis. Belangstellenden kunnen zich voor 30 december opgeven bij Riny Riezebos via filozwol@assendorp.net. . Na opgave volgt een bevestiging van deelname en een week van te voren bericht over de gezamenlijke aanpak.