Afbeelding

Jenaplanschool de Phoenix gaat voor duurzaamheid.

Algemeen

Maandag 28 januari heeft Jenaplanschool de Phoenix op een feestelijke manier de zonnepanelen in gebruik genomen. Vanuit het project: ‘Zonnescholen” zijn er eind december bijna 80 zonnepanelen geplaatst. Enexis heeft gratis een slimme meter en een informatiepaneel geïnstalleerd op de Phoenix. Zo kunnen de leerlingen van de Phoenix ieder moment van de dag de opbrengst van de zonnepanelen van de school aflezen.

Energie besparen met E-Battle

Tijdens de weekopening op de Phoenix vond ook de aftrap van de E-BATTLE plaats. De E-BATTLE is een initiatief van Provincie Overijssel met als doel om zoveel mogelijk energie te besparen. Samen met drie andere scholen strijdt Jenaplanschool de Phoenix om de eervolle titel: “duurzaamste school”. De komende maanden starten de plusgroep en de kinderraad samen een campagne op. Ook nemen ze maatregelen om energie te besparen op de Phoenix.

Energiebewust

Energiebewust en duurzaamheid zijn belangrijke pijlers op de Phoenix. Directeur John Berendsen: “Het belangrijkste is om het gedrag van een ieder positief te veranderen. Lichten en apparaten op tijd uitschakelen, afval scheiden en meer Ledverlichting in de school zijn al voorbeelden die de kinderen hebben bedacht.”

Op woensdag 29 mei presenteert elke school haar campagne tijdens een groot evenement in het provinciehuis. Jenaplanschool de Phoenix gaat voor duurzaamheid!