Afbeelding
Paul van der Wal fotografie

Stap voor Stap Uitvaartbegeleiding Wilma Bouwmeester levert altijd maatwerk

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

“Op 65-jarige leeftijd werd bij mijn moeder Alzheimer gediagnostiseerd. Zij is op 83-jarige leeftijd overleden. Toen mijn vader overleed, is moeder bij zijn uitvaart geweest”, vertelt Wilma Bouwmeester van Stap voor Stap Uitvaartbegeleiding.

Als ervaringsdeskundige weet ze dus hoe belangrijk het is om iemand met dementie, op een passende manier, bij een afscheid te betrekken. Om die reden nodigt ze belangstellenden graag uit voor een training ‘GOED’ omgaan met dementie. In deze interactieve training leren de deelnemers van alles over dementie, waaronder hoe ze mensen met dementie kunnen herkennen. Daarnaast gaan ze aan de slag met situaties uit de praktijk. Bouwmeester: “Wat bijvoorbeeld te doen als een meneer u op straat aanspreekt en even niet meer weet wat hij wilde doen? Of als een mevrouw u aanspreekt in de supermarkt en u steeds dezelfde vragen stelt?” In de training leren de deelnemers hoe ze ‘GOED’ kunnen omgaan en contact kunnen maken met mensen met dementie. Deze avond wordt verzorgd door twee trainers van ‘Samen dementievriendelijk’.

De voorlichtingsavond is op dinsdagavond 26 maart van 20.00 tot 22.00 uur bij Parkzicht aan de Jacob van Neckstraat 146 A en wordt aangeboden door Stap voor Stap Uitvaartbegeleiding Wilma Bouwmeester. De inloop is vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan telefonisch: 06-182 83 761 of per e-mail info@stapvoorstapuitvaartbegeleding.nl.

Na afloop ontvangt iedere deelnemer het zilver met blauwe Vergeet-mij-niet speldje. Dit speldje staat symbool voor een toekomst zonder dementie. Voor meer informatie, een kennismakingsgesprek of het melden van een overlijden kan men bellen: 06-182 83 761.

Ongeacht waar men verzekerd is. Kijk voor meer informatie op www.stapvoorstapuitvaartbegeleiding.nl.