Erica de Bok aan de bal. Rechts Jorie Schepers.
Erica de Bok aan de bal. Rechts Jorie Schepers.

De Bok loopt uit in klassement Salverda Trofee

Sport

ZWOLLE - Erica de Bok is door een doelpunt in de midweekse wedstrijd tegen SVO VVZ 2 verder uitgelopen aan kop van het Salverda Trofee-klassement.

Het duel werd halverwege, bij een 4-0 voorsprong, afgelast vanwege het onweer (net zoals de wedstrijd van PEC Zwolle tegen FC Groningen die avond). De Bok tekende voor de 3-0. Oud-speelster van onder meer PEC Zwolle en Be Quick '28 Jorie Schepers vormde een gevaarlijke tandem met De Bok en scoorde twee keer.

Met voor EDON nog vier, vijf duels te gaan en voor achtervolgers Alieke Kale en Tessa van Gelder van SVO VVZ nog maar twee, moet het gek lopen wil De Bok niet voor het tweede jaar op rij de Salverda Trofee veroveren. Ze staat op 39 treffers en heeft daarmee zes punten meer dan Kale en negen meer dan Van Gelder. Larissa de Vos van SVI is de nummer vier met 22 (doel)punten.

SV Zwolle lijkt op weg naar de winst in de strijd om de minste tegengoals. De vierdeklasser incasseerde veertien tegengoals, acht minder dan vijfdeklassers WVF en SVI.

Uitreiking
De uitreiking van de Salverda Trofee is weer in café De Hete Brij. Op woensdag 19 juni, na eventuele nacompetitiewedstrijden, wordt het seizoen feestelijk afgesloten. De avond wordt aan elkaar gepraat door Harry Bouwhuis en hij interviewt zoals altijd weer één of twee speciale gasten.