Afbeelding
Erik-Jan Berends

'De Knuffel Spreekt' met stadsomroeper en nachtburgemeester

Algemeen

ZWOLLE - Voor de internationale Dag van het Kind, 1 en 2 juni, hebben vier kinderhulporganisaties ’s nachts een grootse, landelijke fondsenwervingsactie ‘Nacht van het kind’ georganiseerd voor álle kinderen die opgroeien in moeilijke omstandigheden.

Zij roepen zoveel mogelijk Nederlanders op om tijdens de Nacht van het Kind wakker te blijven en geld in te zamelen voor al die kinderen die wereldwijd noodgedwongen wakker liggen van dingen waar ze niet van wakker zouden moeten liggen. Omdat ze ernstig ziek zijn, omdat ze niet naar school kunnen, door een handicap of omdat het thuis niet veilig is. Om aandacht te vragen voor dit onderwerp bieden Peter Vader (stadsomroeper van Zwolle) en Jeroen van Doornik (nachtburgemeester van Zwolle) een spannende wandeling door de binnenstad voor jong en oud. Tijdens de tocht worden er verhalen verteld en zijn er optredens op verrassende plaatsen.

De wandeling vertrekt om 20.00 uur bij de engel Michaël in de binnenstad en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Het eindpunt is op het terrein van festival Zwolle Unlimited, zodat de echte wakkerblijvers nog even een klein feestje kunnen vieren. Meelopen kost niets, de waarde bepalen de deelnemers zelf. Elke donatie gaat naar De Nacht van het Kind.

Kijk voor meer informatie op: www.nachtvanhetkind.nl/de-knuffel-spreekt of kijk op Facebook bij ‘De Knuffel Spreekt’.