Afbeelding

laatste uitvoeringen van theatervoostelling 'De OmZieners'

Cultuur

Op 27, 28 en 29 juni speelt de Joseph Wresinski Cultuur Stichting de laatste voorstellingen van haar succesvolle productie De OmZieners. De OmZieners wordt gebracht door een multicultureel theatercollectief van mensen die leven in kansarme, kwetsbare situaties en ervaren theatermakers. Samen brengen zij een theaterproductie van artistieke en inhoudelijk kwaliteit voor een breed publiek.

De OmZieners is geïnspireerd op de kwetsbaarheid die armoede met zich meebrengt op elk levensterrein; arbeidsparticipatie, gezondheid, scholing, huisvesting... Ervaringsdeskundigen brengen die kwetsbaarheid op een indringende manier en met een gezonde dosis humor over het voetlicht. Zo willen wij een gesprek op gang brengen over de vraag hoe de samenleving een waardige plaats kan bieden aan mensen in kwetsbare situaties.

Enkele reacties van toeschouwers

“Een prachtig stuk waarin op zoek gegaan wordt naar wat mensen ten diepste kan bewegen om niet alleen voor zichzelf te leven, maar ook om te zien naar elkaar. Een eerlijke, kritische, rauwe, ontroerende en humoristische voorstelling voor een breed publiek”.

Sprakeloos! Prachtig!

“Ik heb sinds tijden niet meer zo'n goede avond gehad, gister. Buitengewoon inspirerend. Ben zo blij dat er mensen zijn die hier hun schouders onder zetten”.

Wij zien ernaar uit u te mogen ontvangen bij de voorstelling. Na afloop gaan we graag met u in gesprek. Mogen wij u vragen deze voorstelling ook in uw omgeving bekend te maken?