Afbeelding

Vier kunstenaars blikken terug in expositie ‘De Herziening’

Algemeen

ZWOLLE - Atelier Oosterlaan 2 opent op woensdag 3 juli haar deuren voor de expositie ‘De Herziening’. In deze expositie blikken vier kunstenaars terug op een periode die achter hen ligt: ArtEZ, een jaar later.

Jeanine Bartelds, Cathrien Mulder, Wendy Dinkelberg en Marjon Buning hebben elkaar vijf jaar geleden leren kennen op de kunstacademie ArtEZ in Zwolle en elkaar zien ontwikkelen tot kunstenaar. “We hebben ervoor gekozen om vanuit het nu terug te kijken op die achterliggende periode. De vragen die daardoor ontstonden werden het uitgangspunt om op die tijd te reageren door ons werk heen.”

Door de verschillen in achtergrond en ervaring hebben de vier kunstenaars op geheel eigen wijze naar antwoorden gezocht op deze vragen. Om die reden is het werk dat is ontstaan divers en bestaat de expositie onder andere uit schilderijen, objecten, fotografie en video. “Zowel schoonheid en puurheid als kwetsbaarheid en verlatenheid worden zichtbaar”, aldus de organisatie.

Expositie ‘De Herziening’ is te zien van woensdag 3 juli tot en met zondag 7 juli 2019. In die periode is Atelier Oosterlaan 2 iedere dag geopend tussen 12.00 en 18.00 uur. Atelier Oosterlaan 2 in Zwolle is het hele jaar door een broedplaats voor kunstenaars en muzikanten. Bij bijzondere gelegenheden opent zij haar deuren voor publiek.