Afbeelding

Roemeen krijgt anderhalf jaar cel voor beroving Zwolse

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – De man die in Zwolle een 84-jarige Zwolse met geweld voor haar woning beroofde heeft anderhalf jaar cel opgelegd gekregen. Dat bepaalde de rechtbank in Zwolle dinsdag.

De vrouw werd september vorig jaar achtervolgd door de 34-jarige Claudiu C. die vermoedelijk in een supermarkt al haar pincode had meegelezen. Bij de beroving viel ze. Haar gezondheid ging achteruit en de angst zat er goed in. C. stond terecht voor vijf zeer soortgelijke berovingen van telkens vrouwen van in de tachtig jaar oud. Ze waren vrijwel allemaal, net als de Zwolse, slecht ter been en niet in staat zich te verweren. Telkens werden de ouderen bij het pinnen afgeleid waarna C., soms vergezeld door anderen, de code kon afkijken. De verdachte heeft “slechts uit eigen financieel gewin gehandeld en heeft zich niet bekommerd om de gevolgen van zijn handelen op – juist – deze kwetsbare slachtoffers”, aldus het vonnis.

C. zelf wil graag terug naar Roemenië om voor zijn zieke moeder en voor zijn kinderen te zorgen. Hij zal echter eerst zijn celstraf uitzitten. Tegen de man was drie jaar geëist.