Foto: Hippisch Hattem
Foto: Hippisch Hattem

NK Eventing in Hattem staat voor topsport in fantastische omgeving

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

(door Gerard Meijeringh)

HATTEM - In Hattem wordt vrijdag 4 en 5 oktober de Molecaten Ruiterdag gehouden. Dit keer wordt het een heel speciale editie. Het evenement staat in het teken van het NK Eventing. Deelnemers in de klassen L, M en Z strijden om de nationale titels. Wedstrijdleider Dick Greve verheugt zich op het evenement. “Dit is een beloning voor het feit dat we het de afgelopen tien jaar goed hebben gedaan. Het wordt een geweldig evenement”, aldus Greve.

Hippisch Hattem organiseert al tientallen jaren de Molecaten Ruiterdag. Hiermee heeft de organisatie heel veel waardering opgebouwd. Zo’n vijftien jaar geleden vond het NK Eventing al eens plaats in Hattem. Een aantal jaren geleden had Hattem het NK al kunnen krijgen.

“Toen kwam het niet gelegen. Nu was dat wel het geval. Eind november hebben we gehoord dat we het NK Eventing hebben gekregen”, aldus Greve. Hij was zeer blij met dat nieuws. “Maar de volgende dag word je wel wakker met de gedachte: ‘Wat hebben we aangehaald’. Er moet zoveel gebeuren. Met tien man zijn we dit jaar druk bezig geweest met de organisatie.”

Normaliter komen bij de Molecaten Ruiterdag zo’n 170 combinaties in actie. Nu zijn dat er 200. Dit keer wordt het evenement over twee dagen uitgesmeerd. Daarom moest onderdak worden gevonden voor tachtig paarden en ruiters. De dieren worden ondergebracht in een grote tent, waarin stallen zijn gerealiseerd. De ruiters slapen in Molecaten Park De Leemkule. Hippisch Hattem verwacht zo’n tienduizend toeschouwers. “Dan moet je een veiligheidsplan maken, ook voor de paarden.”

Een speciale SGW-commissie van Hippisch Hattem, bestaande uit tien personen, houdt zich bezig met de organisatie. Daarnaast is er een bouwploeg van twaalf mensen actief. Tijdens het NK op 4 en 5 oktober steken daarnaast zo’n 170 vrijwilligers de handen uit de mouwen. Zij zorgen ervoor dat paardenliefhebbers uit deze regio kunnen genieten van paardensport van de bovenste plank.

Op het NK komt de top dertig van Nederland in actie. In Hattem is er een individuele titelstrijd en een wedstrijd tussen teams (strijd tussen provincies). Op vrijdag start vanaf 13.00 uur de dressuur. Zaterdag begint de dressuur om 8.00 uur. Het springen en de cross starten om 9.00 uur. Het NK is gratis toegankelijk en vindt plaats op het landgoed Molecaten in Hattem. Een prachtige omgeving, die extra cachet zal geven aan het topsportevenement.

Meer info via www.molecatenruiterdag.nl.