Afbeelding

Slechte start voor mannen SWOL 1894 en nieuwe trainer

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – Uitspreken dat je voor de titel gaat en dan de eerste wedstrijd met 13-9 verliezen en als trainer een gele kaart krijgen voor commentaar op de leiding. De seizoensouverture was op zijn zachtst gezegd geen onverdeeld succes voor de waterpolomannen van SWOL 1894 en Sebastiaan Germers.

Van spanning was al lang geen sprake meer toen Arvid Schuiling namens SWOL de eindstand in het duel bij De Robben op 13-9 bepaalde. Na de eerste periode liep de voor SWOL onbekende tegenstander uit naar een voorsprong die op zijn grootst 10-4 was. Germers kreeg in de laatste periode een gele kaart omdat hij commentaar had op de leiding. "Er werd met twee maten gemeten", vond Germers, die De Robben beter zag omgaan met de nieuwe waterpoloregels die het spel sneller en aantrekkelijker moeten maken. Voor een overtreding krijg je bijvoorbeeld sneller een vijf meterworp, maar in de ogen van Germers was de scheids hiermee een stuk schuitiger voor de thuisclub in Hilversum.

Zo kreeg Menno de Vries tot drie keer toe geen strafworp terwijl er een verdediger op zijn rug lag. "Maar dat was niet de reden dat wij hebben verloren. Dit was de slechtste wedstrijd sinds mijn aantreden", zegt Germers, die deze zomer het roer overnam bij heren 1. De oud-speler zou aanvankelijk assistent-trainer zijn van Philip van der Poel, maar die zag vanwege privé-redenen af van de klus.

John Uittenhout was de afgelopen vier seizoenen trainer van de tweedeklasser. SWOL eindigde vorig seizoen als tweede.