Afbeelding

Kern Fysiotherapie brengt met echografie lichamelijke klachten in beeld

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Om klachten in beeld te krijgen, kan men bij Kern Fysiotherapie terecht voor echografie.

Ivar Spin, echografist en fysiotherapeut legt uit: “Wij beschikken wij over de modernste echografie apparatuur. Hiermee kunnen wij een aantal klachten, waarmee mensen vaak lang rondlopen, goed in beeld brengen. De meeste mensen kennen de echografie alleen vanuit de zwangerschaps-diagnostiek. Deze techniek kan echter ook heel goed worden toegepast om spieren, pezen, kapsel, banden, zenuwen en bloedvaten weer te geven.”

Ivar, die de opleiding echografie gevolgd heeft in Vianen, vertelt een voorbeeld uit de praktijk waarbij echografie een absolute meerwaarde heeft. “Vorige week kwam er een mevrouw met langdurige schouderklachten die was doorverwezen door de huisarts voor echodiagnostiek. Tijdens de echo kwam naar voren dat mevrouw een pees had gescheurd. Normaal gesproken was je eerst begonnen met behandelen. Nu konden we mevrouw direct terugverwijzen. De huisarts kreeg een uitgebreid verslag met de echobeelden, waarna ze is doorverwezen naar een orthopeed.”

”Wij krijgen ook veel sporters met spierklachten”, vervolgt Ivar. “Soms is ‘het erin geschoten’ en willen ze graag weten waar ze aan toe zijn. Zij maken ook gebruik van onze kundigheid op sport- en revalidatiegebied. Ook kunnen we bepaalde klachten goed met shockwave behandelen.” Het echografisch onderzoek duurt ongeveer twintig minuten en is niet belastend of gevoelig. Wanneer de patiënt komt voor het onderzoek wordt een rapport opgesteld inclusief de bevindingen vanuit het lichamelijk onderzoek.

Wie een afspraak wil maken om te kijken wat echografie voor zijn of haar lichamelijke klachten kan betekenen, kan telefonisch contact opnemen met Kern Fysiotherapie: (038) 785 92 45. Ook is Kern Fysiotherapie mobiel te bereiken: 06-110 72 109.