Afbeelding

Vocalisten EVA zingen in de Plantagekerk

Algemeen

BINNENSTAD - Vocaal ensemble EVA presenteert haar eerste twee cd’s op zaterdag 23 november om 15.30 uur in de Plantagekerk.

EVA is in 2014 in Zwolle opgericht en bestaat uit zes jonge, klassiek geschoolde zangeressen. Het ensemble richt zich in het bijzonder op het zingen van a capella muziek maar leent zich ook voor samenwerking met instrumentalisten. EVA heeft inmiddels een zeer divers repertoire opgebouwd, variërend van renaissancemuziek tot moderne composities.

Het ensemble nam deel aan masterclasses bij de King’s Singers en verschillende concoursen in binnen- en buitenland. EVA verleende medewerking aan producties van Radio 4, het Grachtenfestival, Eurovox en het Wereld Muziek Concours. EVA wordt met regelmaat gecoacht door verschillende ensemblespecialisten, waaronder Harry van Berne en Klaas Stok. Zie voor meer informatie www.evavocaal.nl.

Op het programma staan werken van onder andere O. Gibbons, A. Pärt en A. Wissink. Ook klassiekers als ‘Danny boy’ en ‘Over the rainbow’ zullen niet ontbreken. Na het concert worden de gepresenteerde cd’s tijdens een borrel te koop worden aangeboden en kunnen bezoekers napraten met de zangeressen. Zie ook: www.kerkenalspodium.nl.