Afbeelding

Zwols Symfonie Orkest gaat klassiek de winter in

Algemeen

STADSHAGEN - Het Zwols Symfonie Orkest (ZSO) onder leiding van dirigent Carl van Reenen geeft op 30 november om 20.00 uur een concert, samen met pianist Ivo Janssen, in de Fonteinkerk in Stadshagen.

Drie componisten bieden het orkest precies wat ze nodig heeft om klassiek de winter in te gaan. De Russische componist Alexandre Glazounov trakteert spelers en publiek op muziek met als titel l’ Automme. De winter in de Alpen is lang, sneeuwrijk en koud en als antwoord daarop heeft de Oostenrijkse componist Franz Schrecker een romantische suite gecomponeerd. De klanken passen volgens het orkest perfect bij deze donkere dagen en doen bezoekers wegdromen in een romantische besneeuwde wereld.

Trots

Het ZSO meldt er enorm trots op te zijn dat de pianopartij KV 191 van Mozart wordt vertolkt door de vermaarde Nederlandse pianist Ivo Janssen. Zijn interpretaties van talrijke meesterwerken zijn op cd opgenomen en worden door onder anderen het Hindemith Institut als verreweg de beste opnames beschouwd.

De Fonteinkerk is gevestigd aan het Sterrenkroos 56. De entree bedraagt 15 euro voor volwassen en 5 euro voor kinderen van twaalf tot achttien jaar. Kinderen onder de twaalf jaar hebben gratis toegang.