Afbeelding
Teresa Borasino

KLIMAATMARS ZWOLLE 29 NOVEMBER

Algemeen

Zwolle – Op vrijdag 29 november wordt er in Zwolle een Mars voor het klimaat gelopen. Deze acties is onderdeel van de wereldwijde Global Day of Climate Action, uitgeroepen door Fridays For Future. Dit is aan de vooravond van COP25 in Madrid.

Fridays For Future is een internationale beweging van jongeren die zich inzetten voor het klimaat.

,,Het is tijd voor de politiek; in Heino, in Zwolle, in Overijssel, in Den Haag, in Europa en wereldwijd om wakker te worden en werk te maken van een beter beleid tegen klimaatverandering’’, zegt Chris Haan (Fridays For Future Zwolle) uit Heino die helpt met de organisatie in van de actie in Zwolle. ,,Door met zoveel mogelijk mensen te staken voor het klimaat, willen we een duidelijk kantelpunt in de geschiedenis creëren. Het aanpakken van de klimaatcrisis is een noodzaak. We moeten dit doen om te laten zien dat we er niet meer omheen kunnen.’’ Bij de KLIMAATMARS in Zwolle zal ook een moment van stilte voorkomen, waarin de klimaatslachtoffers en alle verwoeste ecosystemen worden herdacht.

De KLIMAATMARS in Zwolle begint op vrijdag 29 november om 16:30 bij het gemeentehuis van Zwolle. Waarna er een mars door de binnenstad wordt gelopen. Naast de actie in Zwolle worden er ook in Deventer (Fridays For Future Deventer) en Enschede (XR) op vrijdag 29 november acties georganiseerd als onderdeel van de Global Day of Climate Action.

Kijk voor meer informatie op klimaatactie.fridaysforfuture.nl.