Afbeelding
Frank Haverkamp

Kapsalon Assendorp in Zwolle bestaat 15 jaar

Algemeen

Kapsalon Assendorp in Zwolle bestaat dit jaar 15 jaar.

Eigenaar Ergin Uzunyayla is een geboren Koerd uit de Turksche plaats Kigi. Hij kwam in 20 jaar geleden in Zwolle aan en sinds 2004 is hij een kapperszaak begonnen aan de Assendorperstraat in Zwolle genaamd “Assendorp”. Inmiddels heeft hij een grote vaste klantenkring opgebouwd van Zwollenaren en natuurlijk vooral van Assendorpers maar ook van ver buiten Zwolle zelfs een vaste klant uit Joure. Ook heeft hij veel klanten overgehouden van het voormalige ziekenhuis De Wezenlanden. Studenten uit vooral Assendorp weten hem te vinden Ze vertellen het onder elkaar door.

Kopje koffie? Is de eerste vraag als je binnen komt en je mag gerust in het Zwols dialect proaten aan de wachttafel en de lokale krant te lezen. Hij is gek op Nederlandse gewoontes vandaar dat enkele klanten, nu Sint toch vertrekt, de Kerstman regelden die hij mocht wassen, knippen maar helaas niet scheren.

Ook de burgemeester Henk Jan Meijer kwam al langs want als de burgemeester langskomt dat had je het gemaakt in Turkije. Ook Zwolles nieuwe burgemeester Peter Snijders heeft de toezegging al gedaan ook langs te komen. Weer wat voor de trotse Ergin om naar uit te zien.