Afbeelding
Eigen foto

Clarinus Nauta vertelt over geologisch Corsica

Algemeen

BERKUM - Clarinus Nauta vertelt op vrijdag 20 december om 20.00 uur in wijkcentrum de Weijenbelt in Berkum over Corsica.

De secretaris van NGV afdeling Zwolle en voorzitter van de landelijke Nederlandse Geologische Vereniging verhaalt over het ontstaan van het eiland in de Middellandse Zee, bekend van zijn prachtige stranden en heel veel bergen. Nauta vertelt ook wat de landschappelijk en geologisch gezien mooie punten zijn. In zijn verhaal komen foto’s van toeristisch hotspots en plekken op Corsica voorbij, maar staat hij ook stil bij bijzondere geologische fenomenen als een laccoliet; herkenbare overblijfselen van vergletsjering, rhyoliet en pozzini’s. Na zijn verhaal van drie kwartier is een pauze met daarna een verloting van fossielen, gesteenten, mineralen en boeken. Bezoekers bepalen zelf of ze meedoen aan de verloting.

Toegang

Belangstellenden betalen een bijdrage van 3 euro. Jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang. De bijeenkomsten/lezingen worden gehouden in het gebouw van de Milieuraad Zwolle in Berkum (Zwolle). De ruimte bevindt zich links, tegen wijkcentrum de Weijenbelt aan de Campherbeeklaan 82 A. De zaal is open om 19.30 uur.