Afbeelding

Hilde Schoonbeek verzorgt cursus Clownerie

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Wie altijd al heeft willen ervaren hoe het werkt als een clown op bezoek gaat bij kinderen in het ziekenhuis of bij mensen met dementie in een verpleeghuis, bezoekt op zaterdag 29 februari de kennismakingsdag clownerie.

De dag is voor mensen die de clown in zichzelf willen ontdekken en voor degenen die beter contact met zichzelf en met anderen willen maken. Deze trainingsdag wordt gegeven door Hilde Schoonbeek. Sinds twaalf jaar bezoekt zij als clown Poets onder meer mensen met dementie en mensen met een beperking. Hoe de clown contact maakt en waarom dat échte en speelse contact zo belangrijk is, kan men dus in Zwolle leren. Hilde: “Wie een clown wil zijn, heeft genoeg aan een rode neus en vooral heel erg zichzelf zijn. Maar hoe doe je dat in een wereld waar we vaak het gevoel hebben niet onszelf te kunnen zijn?”

Dit voorjaar is er ook de vierdaagse cursus ‘de passie van de clown’. In deze cursus laat Hilde cursisten verkennen hoe de clown vol overgave gaat voor dat wat er is, met liefde voor zichzelf en de ander. “Zien wat er is, ook die eventuele rare gewoontes, en ermee spelen. Dat geeft vreugde en lichtheid.” Hilde deelt over haar werk als Contactclown in de zorg en laat cursisten ervaren hoe de echtheid en speelsheid van de clown ook het dagelijks leven kunnen verrijken. “Door te leren van de clown gaan we meer helder communiceren. Daar wordt de wereld weer een stukje mooier van”, aldus Hilde. “Ook als je geen clown wilt worden, zijn de trainingen heel geschikt voor persoonlijke ontwikkeling.”

De kennismakingsdag op zaterdag 29 februari is van 11.00 tot 17.00 uur in Domusica. De data voor de ‘passie van de clown’ zijn 13 en 14 maart, 25 maart en 3 april. Bezoek voor aanmelden en informatie www.hildelaatjezien.nl.