Afbeelding

Halve Marathon Zwolle komt dit jaar met Special Run

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Scania Zwolse Halve Marathon is een nieuw onderdeel rijker. Mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking kunnen op zaterdag 13 juni 2020 deelnemen aan de Special Run Halve Marathon Zwolle.

Drie studenten, genaamd Julia van Gelder, Jildau Holtrop en Marit van der Weerd, zijn het komende halfjaar betrokken bij de organisatie van deze eerste editie van de Special Run Halve Marathon Zwolle. Momenteel volgen de studenten de minor Aangepast sporten aan de Calo op de Hogeschool Windesheim. Als stageproject binnen de minor nemen de drie studenten mede de organisatie van de Special Run op zich. De studenten vinden het belangrijk dat iedereen, ondanks een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, de kans moet krijgen om mee te doen met zo’n groot evenement zoals de Zwolse Halve Marathon.

Doel

De studenten dragen dan ook graag hun steentje bij om de mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking de kans te geven om de sfeer van zo’n groot evenement te ervaren. Een goed doel dat dit jaar gekoppeld is aan de Zwolse Halve Marathon is de Nederlandse stichting voor het gehandicapte kind (NSGK). Dit sluit goed aan bij de run waarvoor de studenten zich inzetten. Het NSGK zet zich onder andere in voor racerunning, een aangepaste sport waarbij kinderen met een motorische beperking tóch kunnen lopen of zelfs rennen met behulp van een soort driewielloopfiets. De studenten lijkt het mooi om ook deelnemers met een racerunner aan de start te krijgen bij deze eerste editie van de Special Run. Het doel is om zaterdag 13 juni om 19.00 uur tijdens de Zwolse marathon tachtig tot honderd deelnemers van twaalf jaar of ouder, met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking aan de start de krijgen van de Special Run.

Begeleider

Per deelnemer is ook één begeleider toegestaan die de deelnemer kan begeleiden tijdens de run. Het stageproject is voor de studenten helemaal geslaagd wanneer de Special Run een jaarlijks terugkerend nummer wordt tijdens de Zwolse Halve Marathon Zwolle. Inschrijven voor de Special Run kan vanaf 1 maart 12.00 uur via www.halvemarathonzwolle.nl. Meer informatie over de Special Run is te vinden op www.halvemarathonzwolle.nl