Afbeelding

Mozaïekbank moet plaats krijgen in de Zwolse binnenstad

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD – De organisatoren van het project ‘Stad, ik ben thuis!’ zoeken enthousiaste bewoners die talent hebben voor mozaïeken of dit graag willen ontwikkelen. In een half jaar tijd gaan groepen bewoners een bank mozaïeken die in hartje Zwolle komt te staan.

Doel van het project is dat binnenstadbewoners samen bouwen aan een nóg mooiere Zwolse binnenstad waar iedereen zich thuis voelt. Het project is begin maart begonnen en eindigt eind augustus. De bewoners gaan aan de slag in Café Foyé, in de hal van schouwburg Odeon. Wekelijks zijn er momenten in de ochtend, middag of avond waarin de bewoners in groepjes van acht personen kunnen mozaïeken. Uiteindelijk komt het kunstwerk in hartje Zwolle te staan, waar iedereen zittend op de bank kan genieten van de binnenstad.

Liefde

Eén van de initiatiefnemers, Micky van Berne, vertelt: “Voor een project van het Buurtcultuurfonds maakten we een wandeling door de binnenstad van Zwolle. We spraken vol lof over alles wat we er zo fijn aan vinden. Daar is een liefdesbrief uit ontstaan als ode aan de binnenstad. Vanuit het brengen van die ode hebben we met drie binnenstadbewoners het project ‘Stad, ik ben thuis!’ bedacht. De gedachte hierachter is om de liefde voor de stad te delen met anderen door samen een bank te mozaïeken. Want wat is het lekkerste plekje thuis? Voor mij is dat heerlijk op de bank, samen met anderen.”

Onthulling

Kunstenares Leonie van der Sterren heeft de bank ontworpen en werkt op dit moment aan een liefdeslied voor de onthulling van de bank, maar voor het zover is moet er eerst ‘gemozaïekt’ worden. ‘Stad, ik ben thuis!’ wordt mede mogelijk gemaakt door Buurtcultuurfonds, gemeente Zwolle, STANZ, bbZ, Café Foyé en theater Odeon. Ga voor meer informatie naar www.bbzwolle.org, mail voor meer informatie naar Stadikbenthuis@gmail.com of blijf op de hoogte via Facebook: Stadikbenthuis en Instagram: Stadikbenthuis.