Tom IJzerman (links) herenigd met Wahid Shimeri.
Tom IJzerman (links) herenigd met Wahid Shimeri.

Wahid Shimeri terug naar Dieze West

Sport

ZWOLLE - Dieze West heeft een opmerkelijke versterking binnen gehaald voor volgend seizoen. De club van het Hoge Laar heeft aanvaller Wahid Shimeri bereid gevonden om terug te keren bij de club waar hij eerder zes seizoenen speelde.

Shimeri maakt de overstap van Batavia '90, waar hij aan zijn tweede seizoen bezig is. Met de polderploeg speelt Shimeri in de bovenste regionen van de tweede klasse G nadat het vorig jaar kampioen was geworden in de derde klasse. Met zijn huidige trainer, Michel van Oostrum, werkte Shimeri ook al samen bij Dieze West.

Shimeri ging in 2010 van Be Quick '28 naar Dieze West waar hij in zes seizoenen tijd opklom van de derde klasse naar de hoofdklasse. Vervolgens speelde de razendsnelle aanvaller een seizoen voor Nunspeet en twee seizoenen voor Alcides. Bij Dieze West wordt Shimeri onder meer herenigd met trainer Tom IJzerman, met wie hij samenspeelde bij Dieze West en Nunspeet. Met Nejim El Atiaoui en Jaouad Akloud treft hij andere oude bekenden uit de glorietijd van Dieze West.

Na een noodlottig afscheid van de hoofdklasse en het zondagvoetbal komt Dieze West sinds het seizoen 2017/2018 uit op zaterdag, in de vierde klasse. Met trainer Tom IJzerman, bezig aan zijn tweede seizoen, won Dieze West dit seizoen de eerste periode.