Afbeelding
Eigen foto

Tilburgse kunstenaar bezorgt Vlag van Verbondenheid

Algemeen

ZWOLLE - De Tilburgse kunstenaar Zeus Hoenderop heeft donderdagmorgen een Vlag van Verbondenheid overhandigd aan medewerkers van ziekenhuis Isala.

“Door het coronavirus heb ik beseft dat wij allemaal met elkaar verbonden zijn”, motiveert de kunstenaar zijn actie. “Corona raakt ons allemaal: ziek of niet ziek, in een vitaal beroep of op een andere manier ondersteunend wij zijn allemaal betrokken bij elkaar. Fysiek zijn we genoodzaakt meer afstand tot elkaar te houden en juist daarom is het nu belangrijk om de onderlinge verbondenheid zichtbaar te maken met een symbool: de Vlag van Verbondenheid. Met deze vlag wil ik iedereen een hart onder de riem steken.”

Verbondenheid

De Vlag van Verbondenheid wappert sinds donderdag 27 februari op de Heuvel in het centrum van Tilburg. Met deze vlag wordt de verbondenheid met elkaar gesymboliseerd tijdens de coronacrisis en solidariteit met de slachtoffers van het coronavirus. Een paar uur na het hijsen van de vlag werd bekendgemaakt dat in Tilburg de eerste corona besmetting van Nederland was geconstateerd.