Afbeelding

Winkeliers in de Diezerbrink zijn tijdens de herinrichting bereikbaar

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Wie naar winkelgebied Diezerbrink komt, ziet meteen dat de grote facelift is begonnen. De Thomas à Kempisstraat is inmiddels opgebroken. Gedurende de werkzaamheden zijn en blijven de winkels echter gewoon bereikbaar.

De trottoirs liggen er nog in, waardoor de winkels goed bereikbaar zijn”, benadrukt Annet Kroes, voorzitter van de winkeliersvereniging. “Overigens, ook als ze eruit gaan, zorgen we ervoor dat de zaken toegankelijk blijven. Het verzoek is niet te fietsen op de stoep, want dat kan tot gevaarlijke situaties leiden.” Wie met de auto naar de Diezerbrink wil komen, kan dichtbij parkeren op de parkeerplaats aan ‘t Streekien of aan de Berkumhof (achter de winkels aan de Thomas à Kempisstraat). Kroes: “De gemeente heeft de verbindende steegjes eerst mooi opgeknapt zodat mensen gemakkelijk van de parkeerterreinen naar de winkels kunnen lopen. Automobilisten worden met borden naar de parkeerplaatsen verwezen.”

De winkeliersvereniging is blij met de grote herinrichting van het winkelgebied. “Het moest ook nodig gebeuren”, vindt Kroes. “Ik merk ook aan klanten dat ze het belangrijk vinden dat er wat gebeurt. We moeten alleen nu even door de zure appel heen bijten. Als we allemaal een beetje rekening met elkaar houden is het prima te doen. Heb geduld en geef elkaar de ruimte. Uiteindelijk wordt het erg mooi met bredere trottoirs, meer groen, andere fietsklemmen en nieuwe lantaarnpalen.”

De aannemer heeft een bouwkeet geplaatst bij het Blekerswegje. Elke woensdag tussen 15.00 en 16.00 uur is er een inloopuur voor mensen die vragen hebben over de werkzaamheden. Wie op de hoogte blijven van de ontwikkelingen kijkt op de website www.zwolle.nl/diezerpoort om vervolgens te klikken op ‘Herinrichting Diezerbrink’. De gemeente verwacht dat alle werkzaamheden, die in fases worden uitgevoerd, in november zijn afgerond.