Afbeelding

De Aquarel maakt een frisse start

Partnerbijdrages

Het is tijd voor een nieuw begin. Na een voor iedereen turbulente periode en een welverdiende vakantie, begint basisschool de Aquarel het schooljaar met de onthulling van een nieuw logo.

De Zwolse basisschool, in de groene wijk Aa-landen, onthulde donderdag het logo aan de leerlingen. Een kenner ziet zeker elementen terug van het oude logo. Vooral de penseel moest zijn plek in het beeldmerk houden. “Wij zijn een cultuurschool en hebben culturele ontwikkeling op het gebied van dans, erfgoed, muziek en beeldende kunst hoog in het vaandel. Het is mooi dat dit terug te zien is”, vindt directeur Henriette Tijssen.

Christelijk

De naam Aquarel heeft niet alleen te maken met de schilderkunst, maar doet ook eer aan de waterrijke omgeving waarin de school zich bevindt. Als onderdeel van de Vivente Groep biedt de school christelijk basisonderwijs waarbij het motto luidt ‘Zelfstandig verbonden’.

Verbinding

Tijssen: “Kinderen ontwikkelen zich tot zelfstandige, zelfbewuste volwassenen zonder daarbij de verbinding met hun omgeving uit het oog te verliezen. Door verbindend, versterkend en vertrouwend te zijn hoopt het team van de Aquarel een krachtige en sociale nieuwe generatie Zwollenaren groot te brengen.”