Zian Flemming aan de bal tegen FC Utrecht.
Zian Flemming aan de bal tegen FC Utrecht. PEC Zwolle

Flemming verkocht aan Fortuna Sittard

Sport

PEC ZWOLLE

Zian Flemming had gehoopt op een kans als spits bij PEC Zwolle, maar mag nu bij een andere eredivisieclub een basisplaats proberen te veroveren.

Technisch manager Mike Willems: "Zian is een op en top prof. Gezien zijn leeftijd is het voor hem nu belangrijk op een zo hoog mogelijk niveau, zoveel mogelijk speelminuten te maken. Bij PEC Zwolle was dat vooruitzicht voor Zian niet meer aanwezig en dus is deze transfer voor alle partijen een goede uitkomst. Ik wil Zian bedanken voor zijn tijd bij de club en wens hem veel succes in Limburg."

Flemming kwam in 2018 over van Ajax waar hij met de beloften kampioen was geworden van de eerste divisie. De Amsterdammer kwam in zijn eerste seizoen nog wel vaak in actie voor PEC. Hoogtepunt in Zwolse dienst waren de vier doelpunten in het bekerduel tegen De Graafschap (2-5 winst) op 30 oktober 2018. In de competitie kwam hij dat seizoen tot 25 duels en 2 doelpunten.

De middenvelder/aanvaller werd het afgelopen seizoen uitgeleend aan N.E.C. Gedurende die periode in Nijmegen kwam Flemming, als spits, tot 13 doelpunten in 25 wedstrijden.