Afbeelding
Job Boersma

Subsidie voor circulair modeproject Fashion Rebels

· leestijd 1 minuut Algemeen

Het nieuwe circulair modeproject ‘Fashion Rebels’ krijgt een subsidie van de afdeling Circulaire Economie van de Gemeente Zwolle. Er is positief gereageerd op het idee. Groenkapje team is super blij met dit nieuws! Map Renes, alias Groenkapje “Nu kunnen we echt starten met de oproep Alle Fashion Rebels verzamelen.


Voor & door Tieners

Bij het circulair modeproject is het idee dat Zwolse Tieners een eigen Jeans collectie maken van oude spijkergoed. Op deze wijze langer genieten van favoriete broek en voorkomen dat deze op de textiel afvalberg beland. Met de optie dat jouw broek wordt verbrand. DecFashion Rebels gaan zelf aan de slag om hun oude jeans te veranderen in een nieuw mode item. Creative input krijgen de jonge mode ontwerpers van Zwolse duurzame modemakers. Het idee is om Samen te rebelleren in mode!


Wie, wanneer & waar?

Jongens en meiden in de leeftijd van 11 t/m 16 jaar die mode leuk vinden. Als Fashion Rebel ben je modemaker, model en Rebel. Als de modecollectie kompleet is, gaan de makers elkaar fotograferen voor een Lookbook met support van een fotograaf. En presenteren zij de denim collectie in een modeprotest.

Waarom?

Als mens kunnen we meer gebruik maken van de materialen, die er al zijn. Dat is minder belastend voor de aarde. Door kleding te repareren, vermaken, hergebruiken, ruilen, lenen kunnen meer mensen genieten van het kledingstuk. De toekomst voorspelling is dat consumenten vaker kleding lenen in een kledingbibliotheek en betalen voor het gebruik. Dat is circulaire economie. Groenkapje daagt de Fashion Rebels uit om alvast een kijkje te nemen in de toekomst. Ben je ook een moderebel? Maak een protestbord en stuur een foto van jezelf naar hallo@groenkapje.nl