Afbeelding
Foto: Eigen foto

Acht Zwolse mbo- en hbo-scholen sluiten teststraat per 1 juli

Algemeen

ZWOLLE - De snelteststraat die de acht Zwolse mbo- en hbo-scholen in oktober 2020 hebben opgericht voor het kunnen sneltesten van hun eigen leraren, sluit met ingang van 1 juli.

De reden voor sluiting is de snelle terugname van het aantal testaanvragen; een gevolg van het vaccinatiebeleid en de afname van het totaal aantal besmettingen in Nederland. Daarnaast is het lastig om in de zomermaanden de snelteststraat met eigen studenten te kunnen blijven bemensen, melden de scholen. De huidige stageperiodes lopen eind juni of begin juli af.

Beste

De snelteststraat van de Zwolse acht werd, onder supervisie van het bedrijf Hestia, gerund door hbo-studenten Verpleegkunde en mbo-studenten Doktersassistent, Beveiliging en Hospitality. Naast de eigen medewerkers van de acht onderwijsinstellingen konden ook medewerkers van externe partijen bij de teststraat terecht. Daarmee is de teststraat volgens de initiatiefnemers het afgelopen schooljaar een enorm succes geweest. “De onderwijsinstellingen hebben onnodig uitval van fysieke lessen kunnen voorkomen en ruim honderd studenten hebben een maatschappelijk zeer relevante stage kunnen vervullen.”

De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft dit succes in mei bekroond met de titel ‘Het beste leerbedrijf van Nederland 2021’.