Afbeelding
Foto: Cesco Reckman

Kattegat Festival zit er dit jaar niet in

Algemeen

ZWOLLE – De organisatie van het Kattegat Festival 2021 meldt ‘met pijn in ons hart’ dat het festival niet kan doorgaan. 

“Het nieuws waarmee de overheid op 2 augustus is gekomen, heeft ons erg hard geraakt. In eerste instantie leek het nog een opening te bieden omdat het geen harde nee op evenementen in het algemeen was. Helaas zijn de restricties die het met zich meebrengt voor ons onwerkbaar.”

Oplossing

“Tot nu toe hebben we bij elke veranderende maatregel een bijpassende oplossing gevonden”, vervolgt de organisatie in haar persbericht. “Ondanks alle onzekerheid van de afgelopen tijd hebben we onszelf elke keer nog staande weten te houden. De nieuwe regels die tot 1 september zijn ingevoerd, hebben het ons daarentegen wel erg lastig gemaakt. Deze maken het voor ons onmogelijk om het Kattegat Festival te organiseren. De sfeer en vrijheid van het Kattegat Festival kunnen we met al deze extra drempels niet intact houden.”

Liefde

Ze meldt het ‘echt heel jammer’ te vinden dat ze voor het tweede jaar op rij het festival niet kunnen waarmaken. “Zeker met alle tijd, liefde en aandacht die iedereen er in heeft gestoken voelt dit als een enorme domper. We hopen volgend jaar weer alle zeilen bij te kunnen zetten om een te gekke en langverwachte derde editie van het Kattegat Festival neer te zetten. Tot die tijd gaan we ons uiterste best doen om een alternatief programma te organiseren zoals de Kattegat Sessies.”