Afbeelding
Foto: Rick Kloekke

Kinderen planten 27 bomen bij WRZV hal

Algemeen

ZWOLLE – in totaal 25 kinderen van basisschool Vrije School hielpen woensdagochtend wethouder William Dogger en ROVA met het planten van nieuwe bomen bij het nieuwe sportcomplex WRZV hal. Met het groener maken van het terrein vierde Zwolle de Nationale Boomfeestdag 2021.

Aan de Grote Voort in Zwolle werden in totaal 27 verschillende soorten bomen geplant, waaronder elzen, lijsterbessen en berken. “Groen is voor Zwollenaren belangrijk, zowel voor volwassenen als voor kinderen”, stelt de gemeente Zwolle. “Als gemeente en ROVA merken we dat het groen in de stad de afgelopen jaren steeds meer wordt gewaardeerd. Dat is mooi, want groen levert een enorme bijdrage aan de gezondheid van inwoners.” Het thema van de Nationale Boomfeestdag 2021 is ook: ‘Bomen maken Gezond’.

Energieker

Wethouder Dogger: “In een groene omgeving bewegen kinderen meer, laten ze creatief spel zien en het zorgt daardoor voor betere motorische ontwikkeling. Daarnaast concentreren ze zich beter en voelen ze zich energieker. Ook voor docenten is het fijn om les te geven in een groene omgeving. Zij hebben hierdoor een betere weerbaarheid tegen stress en herstellen daarvan ook sneller. Kortom, meer bomen zijn goed voor het buitengeluk.”

Boomfeestdag

De Nationale Boomfeestdag is dit jaar vanwege Covid-19 verplaatst van maart naar november. In Zwolle is ook in maart een kleine boomplantactie - binnen de geldende Corona richtlijnen - gehouden. Omdat het landelijke moment in november plaatsvindt, doet Zwolle de Boomfeestdag nu nog een keer.

Ideeën

Het Overijsselse project ‘Iedereen Een Boom’ wil 1,1 miljoen bomen in Overijssel planten met hulp van inwoners, ondernemers en instellingen in Overijssel. Ideeën, mogelijke financiering en locaties staan op www.iedereeneenboom.nl.

Afbeelding
Workshop 'Stralend jezelf zijn' op 27 januari in Zwolle Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43
Afbeelding
Nieuwjaarbijeenkomst gemeente Zwolle op dinsdag 2 januari Algemeen 1 dec., 11:35