Afbeelding
Foto: Erik-Jan Berends

Freek Nooter is veertig jaar lid van de Lowland Brigade Pipe Band

Algemeen

ZWOLLE - Freek Nooter (78) is dit jaar veertig jaren verbonden aan de Lowland Brigade Pipe Band. Hij werd daarvoor op donderdag 18 november tijdens de wekelijkse bandrepetitie in het zonnetje gezet.

Naast een oorkonde van verdienste kreeg Freek van het bestuur een jubileumspeld terwijl medepiper Henk Dillema, metaalbewerker van beroep, voor hem een gestileerde piper had gesmeed. “Dit jubileum getuigt van een warm hart die je met de band deelt met de Schotse muziek”, sprak voorzitter Jaap Westerink. “Freek bedankt voor veertig jaar enthousiasme en de vele leermomenten van je ,voor alle leerlingen door de jaren heen. Dank natuurlijk ook voor je vele muzikale presentaties hoogstandjes.” Kenmerkend voor Freek zijn zijn enthousiasme, doorzettingsvermogen, muzikaliteit, nooit te beroerd om instructie te geven en hij is er vrijwel altijd.

Genieten

Freek voelde zich vereerd, maar ook bevoorrecht dat hij nog steeds van de partij kan zijn. “Zo lang als het nog gaat, blijf ik erbij want ik heb er nog steeds plezier in. Bestuur en leden allen hartelijk bedankt voor de felicitaties en bijzondere verrassingen zoals de proclamatie, spelt veertig jaar en niet te vergeten de door Henk gemaakte piper. Jullie hebben me echt geraakt hiermee. De piper heeft een prominente plaats in de kamer gekregen. Ik hoop nog een aantal jaren te genieten in de band door mee spelen. Maar schroom niet als het niet goed meer gaat met spelen me op tijd te waarschuwen.”