Afbeelding
Foto: Eigen foto

Deltionstudenten geven #OPGEZWOLLE-letters kleuren van Oekraïense vlag

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De landmark letters #OPGEZWOLLE zijn sinds 8 maart weer terug in Park de Wezenlanden in Zwolle. Daar krijgen ze een bijzondere make-over. Studenten van de Deltion-opleiding Sign gaven de letters namelijk de kleuren van de Oekraïense vlag. 

Een bijzondere actie om alle Oekraïense burgers een hart onder de riem te steken in deze zware tijd. En in het bijzonder de fabrikant van de letters: die zijn namelijk in de Oekraïne gemaakt.

De hartverwarmende actie kwam dan ook samen met Stichting Landmark #OPGEZWOLLE tot stand. “Alle betrokken partijen dragen graag hun steentje bij aan deze actie. Van het transport en materiaal tot aan het verwijderen van de stickers, schoonmaken en opnieuw bestickeren van de letters: alles gebeurt op vrijwillige basis. Een aantal studenten helpt ook op hun vrije dag of na schooltijd mee aan deze actie. Dit laat zien dat het hen ook raakt en dat ze graag iets willen betekenen voor Oekraïne”, merkt leraar Ferdy.

Indrukwekkend

Na drie dagen werken ziet het eindresultaat er indrukwekkend uit. “Het is fijn dat we op deze manier iets kunnen doen voor Oekraïne. Zo buiten aan de slag gaan is even een keer wat anders. Het goed bestickeren van de randjes vond ik een uitdaging. Ik hoop dat de bewoners van Oekraïne dit daadwerkelijk gaan zien, maar dat is natuurlijk nog de vraag”, aldus student Stan.

Lesmateriaal 

De letters staan tijdelijk in Park de Wezenlanden. Op 4 april verhuizen ze voorgoed naar de campus van het Deltion College aan de Zwartewaterallee. Vanaf dan worden de letters ingezet als vast lesmateriaal voor de opleiding Sign. “We willen ons lesmateriaal graag uitbreiden, zodat studenten nóg beter kunnen leren hoe het beplakken van grote oppervlakten in zijn werk gaat, welke materialen ze kunnen gebruiken en hoe ze hier toffe ontwerpen voor kunnen maken. We kwamen toen in contact met Stichting Landmark #OPGEZWOLLE. Zij boden ons de mogelijkheid om de letters te adopteren. Een kans die we met beide handen hebben gegrepen”, zegt leraar Jasper.

Thema’s

De letters krijgen in april een centrale plek op het buitenterrein van de Deltioncampus. Tijdens het schooljaar kleuren ze mee met maatschappelijke thema’s. Denk aan kleuren die horen bij vrijheid, burgerschap en diversiteit & inclusiviteit. Ook betrekt Deltion de letters bij studentenprojecten. Zo worden de letters niet alleen eigendom van Deltion, maar van alle Deltionstudenten.