Afbeelding
Foto: Shutterstock

Overvaller coffeeshop Sky High krijgt tbs en celstraf

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Met een uit de kluiten gewassen mes in zijn handen eiste een 27-jarige Zwollenaar in juni vorig jaar in coffeeshop Sky High ‘een leven lang gratis wiet’. De rechtbank legde de man dinsdag 296 dagen celstraf en tbs met voorwaarden op.

Stemmen van geesten gaven hem de opdracht om met twee messen op zak op 9 juni naar zijn vaste coffeeshop Sky High te gaan, zo had hij eerder al verklaard. Zowel de baliemedewerkster als een beveiliger werden door hem met de dood bedreigd. Met het mes sloeg hij meerdere keren dreigend op de toonbank. Vervolgens eiste hij ‘een leven lang gratis wiet’.’ Hij kreeg wat sigaretten en wiet mee. Niet lang erna werd hij door de politie aangehouden. Daarbij werd de 27-jarige G.B. getaserd omdat hij door het lint ging. 

Afpersing

De rechtbank acht de afpersing bewezen en legt hem 296 dagen cel en tbs met voorwaarden op. Hij pleegde een zeer ernstig feit onder invloed van wanen. Als hij onbehandeld op straat komt, is de kans volgens deskundigen groot dat hij opnieuw over de schreef gaat. Duidelijk is dat de man de afpersing pleegde onder invloed van een psychiatrische stoornis.

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.