Jeugdronde van Zwolle wordt weer gereden

Sport Ingezonden

Zaterdag 9 april strijden vele jeugdige renners in de Jeugdronde van Zwolle. Nadat dit 2 jaar niet georganiseerd kon worden vanwege corona, is er nu weer een enthousiaste groep vrijwilligers aan de slag gegaan om dit evenement te organiseren. Deze wielerwedstrijd telt mee als selectiewedstrijd voor het Nederlands kampioenschap, dus er zal hard gestreden worden voor een podiumplek. Aan de wedstrijd doen ook veel jeugdleden van de Zwolse Hanzerenners mee, dit jaar in een nieuw tenue.

Het parcours wordt verreden op de parkeerterreinen van de Wijthemenerplas, de vaste trainingsplek van de Hanzerenners. Door de vele bochten geeft dit parcours veel spektakel. De deelnemers zijn tussen de acht en veertien jaar oud, en starten in zeven categorieën. De jongste wielrenners beginnen hun wedstrijd om 10 uur ‘s morgens. Naar verwachting finisht de oudste groep rond 16 uur. Inschrijven kan via de website van de KNWU of op de dag zelf. Entree is gratis, publiek is van harte welkom om te komen kijken.

Hanzerenners
De wedstrijd wordt georganiseerd door de wielervereniging De Hanzerenners in Zwolle. Deze vereniging is de enige met een aparte jeugdafdeling in de regio Zwolle. Vanaf de ingang van de zomertijd trainen de jongens en meisjes tussen de acht en veertien jaar op dinsdag- en donderdagavond op de Wijthemenerplas. Via de club zijn voor nieuwe leden racefietsen te huur. Wil jij ook een keer vrijblijvend komen meetrainen? Kijk voor meer informatie op www.hanzerenners.nl.