Afbeelding
Foto: Eigen foto

Column Van de tribune: Mokerslag

· leestijd 1 minuut Sport

Een bebloede kop inclusief een gehavende neus, nog een bloedneus en een speler die na de wedstrijd zijn voortanden tussen de grassprieten zocht. Dat is het beeld dat bij mij blijft hangen na de uitwedstrijd van PEC Zwolle tegen Feyenoord.

Bloed ziet er altijd dramatisch uit en stond wat mij betreft symbool voor een rampzalige wedstrijd. De spelers deelden eigenlijk een mokerslag uit aan de fans in plaats van aan de tegenstander. Terwijl wij hoopten op een schokeffect na een week die in het teken had gestaan van dé trainerswissel. Het blauwwitte hart van de fans bloedt.

Onverwacht vertrok trainer Langeler en geheel tegen de PEC traditie in presenteerde de club drie dagen later al een nieuwe trainer. Dan hoop je stiekem dat dat de ploeg motiveert tot in de haarvaten. Het resultaat was schokkend. We keken naar een elftal dat geen team was. Het middenveld was als los zand. Verdedigers liepen achter de tegenstander aan en onze spits lag veel op de grond.

Op zich was ik wel blij met de trainerswisseling. Art Langeler kreeg het niet voor elkaar. Of zijn opvolger dat lukt? Ik hoop het. Voorlopig moet ik het doen met zijn voorgebakken trainerstaal. Er moet vooruit gespeeld worden. Komende week wordt keihard gewerkt aan de aanknopingspunten. En we moeten ons geen zorgen maken, want van de fouten kunnen zijn spelers leren. Wat dat betreft was het alsof ik zijn voorganger nog hoorde kwebbelen. Deze groep is gewoon uit het lood en het vereist bovenaardse krachten om weer in het gareel te komen. En er zijn heel wat spelers die geen kwaliteit hebben. En daarvoor is de technisch manager verantwoordelijk.

Wat mij betreft telt hij in navolging van Art Langeler deze week nog zijn knopen. Zijn aankopen leveren niet wat ze moeten doen. Opstappen dus. Niet blijven zitten vanwege je ego. Maar door de voordeur naar buiten. In het belang van de club. We staan aan de rand van de afgrond. Met deze spelers donderen we geheid in het zwarte gat. Een nieuwe technisch directeur met een groot netwerk is voor PEC Zwolle absoluut nodig.

Zaterdag wordt het weer bibberen in ons stadion. Oh wacht, wij fans mogen er niet bij. Ik hoop oprecht dat we vanaf die dag het tij gaan keren. Want met een bloedend hart voor de tv zitten, is voor een fan haast niet te doen.

Anton Cramer

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden