Afbeelding
Foto: Shutterstock

Man vrijgesproken voor verkrachting ex-vrouw

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Er is geen bewijs dat een 43-jarige man uit Zwolle zijn ex verkracht heeft. Daarom is hij dinsdag door de rechtbank vrijgesproken.

De twee lagen in een lang voortslepende scheiding toen op 15 december 2019 de man de vrouw tot seks gedwongen zou hebben. Ter ondersteuning had de vrouw heimelijk een gesprek met hem opgenomen. “Je hebt drie maanden van mij tot een hel gemaakt. Je hebt me geïsoleerd, geterroriseerd, aangerand en een keer verkracht’’, klonk in de rechtszaal toen de band op de zitting twee weken terug werd afgespeeld. 

Verdachte Arnold C. erkende in dat fragment zich als een hork gedragen te hebben. Over de vermeende verkrachting ging dat zeer zeker niet, zei hij. Hij doelde op de vele ruzies die ze hadden. Bovendien was die bandopname volgens hem van voor 15 december 2019.

De datum van die opname is door de rechtbank niet vast te stellen. Evenmin zijn die opnames een bewijs voor wat er dan die avond in het echtelijke bed had plaatsgevonden. Dat de vrouw een mail naar haar psycholoog stuurde waarin ze verklaarde over die vermeende verkrachting, is geen ondersteunend bewijs. De bron van dat verhaal is dezelfde als die van de aangifte: namelijk de ex-vrouw. Behalve de verklaring van de vrouw is er niets dat er op wijst dat de man de vrouw verkracht heeft. 

En daarom is hij vrijgesproken. Tegen de man was een jaar cel waarvan de helft voorwaardelijk geëist. De advocaat van de verdachte had om vrijspraak gevraagd.


Gerard Meijeringh