Afbeelding
Foto: stockfoto

Celstraf voor man die meisje in Aa-landen betastte

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Een 21-jarige man is dinsdag tot 4 maanden cel veroordeeld voor het plegen van ontuchtige handelingen met een 14-jarig meisje. Hij tilde het slachtoffer in de Aa-landen een steegje in en wilde dat ze hem pijpte.

Zwaar onder invloed van cannabis kwam de nu 21-jarige Mustafa A. tegen tien uur op de avond van 23 april 2021 in de Aa-landen twee meisjes op straat tegen. Hij begon een van de twee haar billen te betasten. Hij tilde haar een steegje in en drukte daar haar hoofd richting zijn ontblote penis. Hij poogde ook haar riem los te maken, maar dat mislukte. Het meisje ontvluchtte de steeg. Helemaal van hem af was ze niet toen ze Mustafa in de Haringvlietflat in de lift tegen kwam. Opnieuw poogde hij haar hoofd richting zijn kruis te bewegen.

De politie kwam na de aangifte bij Mustafa terecht. Hij bekende de feiten min of meer: van die avond zelf kan hij zich weinig herinneren, maar hij meent dat het meisje de waarheid spreekt.

Hij zit momenteel een oudere straf uit en is sinds zijn tijd achter de tralies van de drugs af. Dat bevalt hem, vandaar dat hij de rechters vroeg om een lange straf. De rechtbank in Zwolle legde hem dinsdag 4 maanden cel op. De rechters achten bewezen dat hij ontuchtige handelingen pleegde met een minderjarige.

Tegen de man was 6 maanden cel geëist.


Gerard Meijeringh