Afbeelding
Foto: Carry Premsela

Kerstconcert Meander College is tweemaal uitverkocht

Cultuur

ZWOLLE - Het traditionele ‘Meander Kerstconcert’ is drie weken van tevoren uitverkocht. Binnen de huidige maatregelen is het schoolkoor samen met het jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel er in geslaagd een mooi kerstconcert voor te bereiden. 

Uiteraard is het doorgaan op dit moment weer ongewis, maar de 160 jongeren hopen dat ze de kerstmuziek toch mogen laten horen. Vorig schooljaar was in een eerder stadium duidelijk dat het tweejaarlijkse concert niet door kon gaan. Er is toen gekozen voor een lockdown-video van een van de kerstliederen die op kerstavond in première ging. Dat dit schooljaar beide avonden al zo ver voor de concerten uitverkocht zijn, is volgens dirigent Albert Dam een teken aan de wand: “Blijkbaar hebben mensen enorm behoefte aan het samen vieren van Kerst met goede muziek.” 

Examenvak

Schoolkoor Meander Vocaal bestaat uit leerlingen die het examenvak muziek volgen en staat onder leiding van beide muziekdocenten Albert Dam en Jasper van der Deen. Op het programma staan de traditioneel Engelse koorwerken van Rutter en Willcocks, maar ook nieuwe werken van Philip Stopford en Dan Forrest.

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14