Afbeelding
Foto: Carry Premsela

Kerstconcert Meander College is tweemaal uitverkocht

Cultuur

ZWOLLE - Het traditionele ‘Meander Kerstconcert’ is drie weken van tevoren uitverkocht. Binnen de huidige maatregelen is het schoolkoor samen met het jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel er in geslaagd een mooi kerstconcert voor te bereiden. 

Uiteraard is het doorgaan op dit moment weer ongewis, maar de 160 jongeren hopen dat ze de kerstmuziek toch mogen laten horen. Vorig schooljaar was in een eerder stadium duidelijk dat het tweejaarlijkse concert niet door kon gaan. Er is toen gekozen voor een lockdown-video van een van de kerstliederen die op kerstavond in première ging. Dat dit schooljaar beide avonden al zo ver voor de concerten uitverkocht zijn, is volgens dirigent Albert Dam een teken aan de wand: “Blijkbaar hebben mensen enorm behoefte aan het samen vieren van Kerst met goede muziek.” 

Examenvak

Schoolkoor Meander Vocaal bestaat uit leerlingen die het examenvak muziek volgen en staat onder leiding van beide muziekdocenten Albert Dam en Jasper van der Deen. Op het programma staan de traditioneel Engelse koorwerken van Rutter en Willcocks, maar ook nieuwe werken van Philip Stopford en Dan Forrest.

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 14 uur geleden