Afbeelding
Foto: stockfoto

Celstraf voor steekpartij bij verkeersruzie op de Ceintuurbaan

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Bij een ruzie tussen automobilisten op de Ceintuurbaan in Zwolle stak een 31-jarige Zwollenaar een bestuurder neer. De rechtbank legt hem 3 jaar cel op, waarvan een jaar voorwaardelijk.

Bij de veroordeling gaat de rechtbank grotendeels uit van de verklaringen van het slachtoffer en getuigen op 9 oktober 2022. Het slachtoffer reed die dag met twee vrienden in zijn Volkswagen Fox over de Ceintuurbaan toen hij in de spiegel een zwarte Audi A3 zag naderen. De zwarte wagen haalde al slalommend andere weggebruikers in. Bij de verkeerslichten ter hoogte van de Boerendanserdijk stopten beide wagens. Het latere slachtoffer stapte uit en liep naar de bestuurder van de Audi. Het raam stond een stukje open en de bestuurder van de Audi bukte voorover en leek iets van de vloer van de auto te pakken. Kort erna werd het slachtoffer met een scherp voorwerp bij de kin geraakt.

De twee bijrijders van de Volkswagen zagen het gebeuren. Beide getuigen verklaarden dat de man vanuit de Audi het slachtoffer neerstak. Nadat hij geraakt was, liep het slachtoffer terug naar zijn Volkswagen. De 31-jarige Romario K. stapte op dat moment uit zijn Audi en liep met een zwart mes in zijn rechterhand af op het slachtoffer, zo verklaren de getuigen. Weer werd het slachtoffer geraakt, nu op zijn hoofd bij zijn linkerslaap. Het slachtoffer liep drie snijwonden op boven op zijn hoofd, bij zijn slaap en aan zijn kin. Door met een mes te steken richting gezicht en het hoofd van het slachtoffer nam de verdachte de kans op de koop toe dat de man zou overlijden, aldus de rechters.

K. verklaarde dat hij bij de stoplichten werd klemgereden en door drie mannen in elkaar werd geslagen. In een paniekaanval greep hij in zijn achterzak. Daarin zat iets van een haak waardoor eerder die week een van zijn autobanden lek reed. In paniek haalde hij uit, zo verklaarde hij na zijn aanhouding bij de politie. De rechters achten dit verhaal ongeloofwaardig. De rechtbank meent ook dat het letsel met een mes is toegebracht, zoals ook de getuigen al verklaarden. Het mes is nooit teruggevonden.

De opgelegde straf is iets lager dan de eis van het Openbaar Ministerie. De officier had 3 jaar cel geëist.



--

Gerard Meijeringh