Afbeelding
Foto: Pixabay

Verkeersruzie leidt tot steekpartij, OM eist 36 maanden cel

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Volgens de officier van justitie heeft een man bij een verkeersruzie op de Ceintuurbaan in Zwolle een andere bestuurder op levensgevaarlijke wijze verwond. Tegen de 31-jarige verdachte uit Zwolle is dinsdag 36 maanden cel geëist.

Op de Ceintuurbaan in Zwolle wordt op 9 oktober 2022 een Audi bij de stoplichten ter hoogte van de Boerendanserdijk door een Volkswagen Polo klemgereden. Drie mannen stappen uit, maar over het vervolg zijn twee uiteenlopende lezingen. 

Volgens het slachtoffer reden ze de Audi klem omdat de bestuurder asociaal reed. De wagen rijdt slalommend over de verschillende rijbanen. Als het slachtoffer bij de portier van de bestuurder van de Audi staat, gaat het raampje naar beneden. De bestuurder buigt zich voorover, grijpt iets van de vloer van de auto en haalt plots uit. Het slachtoffer wordt bij zijn kin geraakt. Daarna stapt de bestuurder uit en wordt het slachtoffer uiteindelijk drie keer met vermoedelijk iets van een mes geraakt. Een wond was bij zijn slaap.

Volgens bestuurder Romario K. is het zo niet gebeurd. Een stoplicht eerder bleef de auto voor hem staan terwijl het licht op groen stond. Hij besloot de wagen vervolgens rechts in te halen. Bij het volgende stoplicht werd hij, met zijn hoogzwangere vrouw naast hem, klemgereden. Hij stapte uit en werd door drie mannen in elkaar geslagen. In een paniekaanval greep hij in zijn achterzak. Daarin zat iets van een haak waardoor eerder die week een van zijn autobanden lek reed. In paniek haalde hij uit, zo verklaarde hij na zijn aanhouding bij de politie.

Wapen

Bij de aanhouding was het vermeende wapen al verdwenen. K. had het weggegooid. Ook een zoekactie met speurhonden leverde niets op. Waarom gooide u het wapen weg, wilde de rechtbank weten. ‘’Omdat het zoveel schade had aangericht’’, zei K. Dat maakt dat de rechtbank niet kan vaststellen waarmee is gestoken. Was het een mes, zoals de slachtoffers zeggen, of een haak die K. op straat had gevonden? Duidelijk is wel dat het slachtoffer blijvende littekens overhoudt, waarmee hij dan ook gestoken is. ‘’Ik heb de dood in de ogen gekeken’’, bleek uit zijn slachtofferverklaring.

De officier van justitie vond dat met het uithalen van een scherp voorwerp naar het hoofd de kans groot was dat het slachtoffer zou overlijden. Advocaat Peter Plasman stelde vraagtekens bij de verklaringen van het drietal uit de Polo die K. had klemgereden. ‘’En dat omdat er wild gereden zou zijn. Dat staat helemaal niet vast.’’ Hij wierp de suggestie op dat het drietal uit de Polo hun verklaringen op elkaar afstemden.

De uitspraak van de rechtbank volgt op 23 januari.

Gerard Meijeringh