Column Bob: 'In een poule met AS Monaco, Real Sociedad en Sturm Graz moet PSV hoge ogen gaan gooien.'
Column Bob: 'In een poule met AS Monaco, Real Sociedad en Sturm Graz moet PSV hoge ogen gaan gooien.'

Verwachtingspatroon

· leestijd 1 minuut Column

PSV is er niet in geslaagd om de Champions League te bereiken. De Portugese muur van Benfica bleek niet te slechten en dus mag de ploeg zich presenteren in de Europa League. In een poule met AS Monaco, Real Sociedad en Sturm Graz moet PSV hoge ogen gaan gooien.

Dan kun je aantonen dat je wel degelijk thuis hoort bij de Europese subtop. Met een beetje geluk en een goede loting kun je vervolgens ver komen in het toernooi. Hopelijk weten de Eindhovenaren nog een aanvallende versterking vast te leggen. Want om alleen met Zahavi een seizoen lang te voetballen is te veel van het goede. Lang zag het er naar uit dat Luuk de Jong zou terugkeren. De spits wil echter liever in Sevilla blijven. Ik denk dat dit voor beide partijen uiteindelijk het beste is. 

Als oud-spelers terugkomen, wordt er bijna nooit voldaan aan het verwachtingspatroon van de fans. Technisch directeur John de Jong moet nu laten zien dat hij een plan B heeft. Bij voorkeur een spits die nog relatief jong is. In Nederland zijn de opties schaars, dus moet de aanvaller uit het buitenland komen. Bij voorkeur investeren de Eindhovenaren een substantieel bedrag in een aanvaller die écht het verschil gaat maken. Voor een exceptioneel talent kan er best geïnvesteerd worden. Malen, Dumfries en Piroe zijn verkocht, plus is er door het partnerfonds vijftig miljoen euro vrijgekomen. Het geld is voorradig, dus nu is het woord aan de scouting. 

Volgende week kunnen we oordelen of De Jong hierin is geslaagd. Anders moet Schmidt Fofana versneld bij het eerste elftal voegen. Het aanvallende talent heeft een goede snelheid, aardig schot en een imposant fysiek voor zijn leeftijd. Ruud van Nistelrooy is zijn trainer bij jong PSV. Hij kan zijn ideale mentor worden. Als er iemand een neusje voor de goal had, was Ruud het wel. Het zal nodig zijn, want in de komende weken moet PSV voetballen tegen AZ, Real Sociedad en Feyenoord. Als de Eindhovenaren deze wedstrijden goed doorkomen, dan kan er van een goede start van de competitie gesproken worden.