Haffmans In de Broeren

· leestijd 1 minuut Cultuur

? Al luisterend naar Ein Deutsches Requiem van Brahms??

Een voordracht van Hans Haffmans, programmamaker en presentator, bij Waanders In de Broeren


Het is een bijzonder werk: Ein Deutsches Requiem van Brahms. Het is geschreven vanuit een breed perspectief, vanuit zowel een religieuze als humanistische invalshoek. Het werk raakt bij veel mensen een snaar. Zeker in de lijdenstijd, terwijl het daar niet specifiek voor geschreven is. Hoe Brahms dat zo bedacht heeft en hoe je ernaar kunt luisteren, bespreekt radio 4 ?presentator en programmamaker Hans Haffmans met het publiek op woensdag 11 maart bij Waanders in de Broeren. De avond is een initiatief van de Remonstranten in Zwolle.

Anders leren luisteren
Haffmans geeft tijdens de avond uitleg over het werk. Wat heeft Brahms bedoeld met zijn muziek? Wat wil hij tot uiting laten komen? En? horen wij dat als wij er naar luisteren?
Lukt het ons om anders te leren luisteren? Natuurlijk is de muziek ook te horen en is er ruimte voor vragen uit de zaal.

Over Hans Haffmans
Haffmans studeerde theologie in Nederland en de Verenigde Staten, woonde twee jaar in Jordanië voor Arabische taalstudie, studeerde in 1991 af aan het Conservatorium van Amsterdam (klassiek gitaar) en werkt sinds die tijd voor Radio 4.
Voor de Wereldomroep presenteerde hij ruim tien jaar het wekelijkse programma Live at the Concertgebouw dat in de Verenigde Staten via ongeveer tweehonderd FM stations werd uitgezonden.
Momenteel presenteert hij voornamelijk radio en televisie programma's voor de NTR. Daarnaast is hij betrokken bij de programmering van het Grachtenfestival, verzorgt concertinleidingen, publieke interviews en cursussen voor het Koninklijk Concertgebouw.

Praktisch
Woensdag 11 maart van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur), bij Waanders In de Broeren, Achter de Broeren 1-3, Zwolle. Kaarten kosten ? 5,- (incl. kopje koffie of thee) en zijn te koop bij Waanders. Ook kunt U per mail een plaats reserveren via remonstrantenzwolle@gmail.com .