Nederlands Kamerkoor warmt Grote Kerk op

Cultuur

BINNENSTAD - Het Nederlands Kamerkoor verzorgt op zaterdag 7 februari de eerste sneakpreview van de ?nieuwe' Grote Kerk, met een concert. Het is de eerste keer dat het Nederlands Kamerkoor in de kerk optreedt. De Grote Kerk Zwolle, die onlangs besloot zelfstandig door te gaan, heeft grote plannen voor de toekomst. In aanloop naar wat komen gaat, komt de kerk nu al met zogenaamde ?sneakpreviews': proefprogramma's op topniveau. De verzelfstandigde Grote Kerk Zwolle heeft de ambitie om uit te groeien tot één van de Zwolse publiekstrekkers. Vanaf medio 2016 wil ze een breed palet aan culturele, educatieve en kerkelijke evenementen aanbieden, die zowel Zwollenaren als het landelijke publiek naar het centrum van Zwolle trekt.

In de aanloop daar naartoe wil de Grote Kerk Zwolle haar publiek regelmatig een inkijkje geven in wat er komen gaat. Het Nederlands Kamerkoor geeft daarvoor de aftrap met het concert ?Drie Renaissancemeesters'. De koorwerken zijn geschreven voor uitvoering in een soortgelijke kerk en gemaakt in de Gouden Eeuw die Zwolle in de vijftiende eeuw doormaakte.

Onder de historische werken die in de Grote Kerk worden opgevoerd zijn de Aardbevingsmis van Brumel en stukken van Des Prez en di Lasso. De Britse Peter Phillips dirigeert het koor.

Met de serie ?sneakpreviews' wil de Grote Kerk in relatie met het publiek de programmeringsmogelijkheden verkennen en verder verfijnen. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.grotekerkzwolle.nl en www.zwolsetheaters.nl.