Marjan Kuil wint fotowedstrijd ?Mannen door vrouwen'
Marjan Kuil wint fotowedstrijd ?Mannen door vrouwen' brugmedia.nl

Marjan Kuil wint fotowedstrijd ?Mannen door vrouwen'

· leestijd 1 minuut Cultuur

BINNENSTAD ? Marjan van de Kuil heeft de fotowedstrijd ?Mannen door vrouwen' gewonnen, die door het Stedelijk Museum was uitgeschreven. Vrijdag kreeg ze haar prijs overhandigd, een cadeaubon van Foto Hans Keuzekamp ter waarde van 250 euro.

De jury bestond uit de fotografen Patricia Steur, Gwendolyn Huizendveld en conservator Linda Barendse. Voor de wedstrijd waren er zijn bijna honderd foto's ingestuurd. ?Van wisselende kwaliteit?, meldt de jury. ?Er zijn echte snapshots ingezonden, fotoseries met een verhalend karakter, reportagefoto's, portretten en foto's die meer een vakantiefotokarakter hebben.? De selectie is gedaan door in de eerste juryronde die foto's te elimineren die zeker niet in aanmerking kwamen. In de tweede ronde zijn de voorkeuren van de juryleden uitgesproken en heeft discussie plaatsgevonden over de foto's. Hierbij werd onder andere gelet op een aantal aspecten: de technische kwaliteit van de foto, de herkenbaarheid van het type man, de compositie en de mate waarin de foto iets met de beschouwer doet. Bij de uiteindelijke selectie is gekozen voor een diversiteit aan type mannen.

Daaruit kwam Marjan van de Kuil tevoorschijn als winnares met haar foto ?Man in een restaurant'. ?Het is een goed gemaakte foto, met vooral een mooie lichtinval. Er zit drama in de foto. Dit zorgt ervoor dat de beschouwer nieuwsgierig wordt naar het verhaal van de man?, volgens de jury. Laura Kok pakte de tweede plaat met ?Rokende man', Billie-Jo Krul met ?Alexandre', de derde prijs en Anne-Floor Breet met ?Mannen op bank' de vierde plek. Een bijzondere vermelding van de jury ging uit naar Inge van Beekum, ?L'homme qui brille'. De jury ziet potentie in haar als fotograaf, om hoe ze de man in haar camera laat kijken. ?Het is een flirt op hoog niveau.?

Meer foto's zijn te vinden onder volgende link

https://www.dropbox.com/sh/su75h0ox7sok76k/AACVmVAonLeXoZzL34jlqVjba?dl=0