Zaterdagmiddagmuziek Zwolle

Cultuur

Kerken als Podium, Zwolle

Zaterdagmiddag 13 februari, 15.30 uur

Plaats: Lutherse kerk

Hanneke Rouw, cello en Afke Wiersma, piano.

Zie ook: www.kerkenalspodium.nl

Vanmiddag verzorgen Hanneke Rouw, cello en Afke Wiersma, piano het zaterdagmiddagconcert in Kerken als podium. Hanneke Rouw (1987) is op acht jarige leeftijd begonnen met de cello. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijkorkest Constantijn (nu Het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Ondanks haar passie voor de cello is Hanneke microbiologie gaan studeren in Wageningen. Na haar afstuderen in 2011 heeft ze besloten om alsnog voor de cello te kiezen. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

Afke Wiersma (1978) begon haar conservatoriumstudie aan de vooropleiding te Zwolle bij Nelleke Geesink. Vervolgens voltooide zij haar studie 1e fase bij Rudy de Heus en behaalde haar diploma 2e fase in 2004. Afke soleerde in 2004 bij het MSO Enschede met het pianoconcert van Edvard Grieg.

Als musicus is ze actief in het muzikantencollectief Muz!inder. Hiermee verzorgt ze de meest uiteenlopende optredens in verschillende samenstellingen. Als docent heeft ze een eigen les praktijk in Stadshagen.

Vanmiddag spelen ze de cello sonate nr 2 van Beethoven en de Bachsuite nr 1.