Theaterhit Pearl krijgt vervolg met Scala

Cultuur

Theaterhit Pearl krijgt vervolg met Scala

Scapino Ballet Rotterdam presenteert op 6 februari 2018 in Theater De Spiegel de barokvoorstelling Scala, met live muziek door Combattimento. Scala is het vervolg op de theaterhit Pearl waarmee Scapino in 2012 en 2014 meer dan 50.000 bezoekers trok. Topdans, schitterende kostuums en virtuoze muziek zijn opnieuw de hoofdingrediënten van het barokspektakel.

In Scala komen de pracht en praal, de decadentie en de sensualiteit van de barok opnieuw tot leven op live muziek, uitgevoerd door Combattimento. Scala begint waar Pearl eindigde, als de spanning toeneemt en de etiquette begint af te brokkelen. Choreograaf Ed Wubbe creëert een fictieve hofhouding die elkaar letterlijk dicht op de huid zit. Intrige, spanning en gekte stuwen de dramatiek naar hoog niveau. Samen met de tien musici van Combattimento, uitgebreid met twee operazangers, ensceneert Wubbe een theatrale en operateske voostelling met veelal onbekende werken uit de schatkamer van de barokmuziek. Met muziek van o.a. Albicastro, Händel en Vivaldi.

NOOT VOOR DE REDACTIE

Muziek: Combattimento speelt muziek van o.a.: Henrico Albicastro, Antonio Vivaldi, Georg Friedrich Händel, , Georg Muffat, Charles Avison/Scarlatti, Giovanni Battista Fernandini.

Speelperiode: Scala is te zien van: 6 t/m 23 december 2017 en 15 januari t/m 25 maart 2018

Voor meer informatie:

Martin Bras (marketing) - Martin.Bras@scapinoballet.nl - 010-414 24 14 / 0624627822 www.scapinoballet.nl