?Winterbanden zijn een must'

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Van Essen Bourgonjen is al meer dan zestig jaar actief. Gespecialiseerd in banden en later auto-onderhoud, is het (familie)bedrijf een professionele partner op het gebied van alle voorkomende onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan de auto. ?Maar allereerst leveren en monteren wij banden en wielen in alle soorten en maten voor particulieren, transportbedrijven, de industrie en de landbouw."

?Met in totaal vier vestigingen in Zwolle, Emst, Vaassen en Eerbeek kunnen wij onze klanten perfect bedienen. Je kunt het op bandengebied zo gek niet bedenken of wij bieden het aan. Naast een royale sortering zomer- en winterbanden treft u bij ons ook een ruim assortiment van lichtmetalen velgen aan. Bovendien verzorgen wij voor onze klanten de opslag van zomer- en winterbanden. Auto's zijn vandaag de dag steeds moderner en geavanceerder, waardoor er ook steeds meer van een band wordt verwacht. Ook is er een steeds grotere diversiteit in soorten en maten banden. Daarop hebben wij door de jaren heen goed ingespeeld dankzij een indrukkende sortering banden. Daarnaast investeren wij continu in moderne apparatuur, zodat wij optimale service kunnen bieden in onze vestigingen.?

In de aanloop naar de koudere maanden van het jaar, wil Van Essen wijzen op het grote belang van het gebruik van winterbanden. Van Essen noemt winterbanden een must. "Voor de veiligheid van de automobilist zijn ze inderdaad absolute noodzaak. Uw eigen veiligheid en die van de medeweggebruikers staat voorop. Na een apk-keuring stapt u in uw auto met het gevoel dat deze weer in goede en veilige staat is. Dat veilige gevoel kunt u iedere dag ervaren met winterbanden tijdens de wintermaanden.?

Heel veel mensen denken dat het alleen nodig is bij sneeuw of vorst, maar dat is volgens Van Essen een misverstand. ?Bij buitentemperaturen onder de +7 graden is het al veel beter om winterbanden te hebben. Dit heeft niet alleen met het profiel te maken, maar ook met de samenstelling van het rubber zelf. Wanneer de temperatuur onder deze grens komt, wordt het rubber van een zomerband veel harder en daardoor de remweg aanzienlijk langer." Om klanten van dienst te zijn, heeft Van Essen meerdere aantrekkelijke acties. Bij aankoop van Goodyear of Dunlop winterbanden ontvangen klanten zelfs tot 60 euro gratis brandstof. En bij aankoop van elk willekeurig merk winterband maken ze kans op een reischeque ter waarde van 2.000 euro. Kijk voor meer informatie op www.bourgonjen.com.